Eenvoudig knoflook naanbrood
Dit snelle en gemakkelijke zelfgemaakte knoflook naanbrood is geborsteld met ghee en heeft een perfecte beet! Dit recept topt zelfs vele Indische restaurants en je moet er niet eens je huis voor uit!
Ingrediënten
Voor ongeveer 8 broodjes
- 400 g zelfrijzende bloem
- 8 g keukenzout
- 300 g volle yoghurt
- 100 g ghee
- 2 teentjes knoflook
- tarwebloem
- grof zeezout
Allergie informatie
Bereidingsstappen
-
- 400 g zelfrijzende bloem
- 8 g keukenzout
Meng het zout door de bloem.
-
- 300 g volle yoghurt
Voeg de yoghurt toe en kneed tot het deeg terugspringt wanneer je erin duwt. Je kunt altijd yoghurt of bloem toevoegen afhankelijk of het deeg te droog of te plakkerig is.
-
Verdeel het deeg in gelijke stukken, ongeveer 85 g per stuk. Vorm elk stukje tot een deegballetje en dek af met een vochtige doek.
-
Plaats een gietijzeren (grill)pan op een medium vuur. Rol een deegballetje uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg in de pan, bak het tot er bubbels in het deeg verschijnen. Draai het deeg om in de pan en bak de andere zijde tot goudbruin.
Leg het naanbrood op een afkoelrek en borstel er aan beide zijden de ghee op. Bestuif met wat grof zeezout.
Herhaal voor elk deegbolletje.