Guacamole
Guacamole is een Zuid-Mexixaanse dipsaus op basis van avocado. Serveer deze guacamole als aperitief bij tortilla chips of als bijgerecht bij bijvoorbeeld tortilla's.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- 1 rode ajuin
- 1 teentje knoflook
- 0,5 spaanse pepers
- zwarte peper
- keukenzout
- 10 g koriander
- 15 ml olijfolie
- 15 ml limoensap
Bereidingsstappen
-
Snij de avocado in twee en verwijder de pit. De pit verwijderen kan je door met een koksmes in de pit te hakken en deze dan een kwartslag te draaien. Haal de avocado uit met een lepel en prak deze met in een vijzel.
-
- 1 tomaat
- 1 rode ajuin
- 1 teentje knoflook
- 0,5 spaanse pepers
- zwarte peper
- keukenzout
Verwijder de zaadlijsten uit de spaanse peper en de tomaat. Snij de tomaat in blokjes, versnipper het pepertje, de ui de look fijn. Meng deze ingrediënten bij de avocado. Kruid het mengsel met peper en zout
-
- 10 g koriander
Hak de verse koriander fijn en voeg deze toe aan het mengsel.