Muhammara
Muhammara, oorspronkelijk afkomstig uit Syrië, is een geroosterde paprika dip met walnoten. Het werkt ideaal als dip, maar wordt vaak als onderdeel van een mezze schotel gepresenteerd. Het combineert perfect met gebraden kip of vis.
Ingrediënten
Voor ongeveer 200 g
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 15 ml koolzaadolie
- 1 tl grof zeezout
- 50 g walnoten
- 1 tl tomatenpuree
- 1 teentje verse knoflook
- 1 tl harissa
- 1 tl komijnpoeder
- 0,5 tl kaneelpoeder
- 1 tl sumak
- 1 tl granaatappelmelasse, optioneel
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 15 ml koolzaadolie
- 1 tl grof zeezout
Halveer de paprika en verwijder de steel en de pitjes. Plaats de paprika's in een ovenschaal en besprenkel met koolzaadolie en grof zeezout. Plaats ongeveer 30 min in de oven, tot de schillen zwart beginnen worden.
-
Haal de paprika's uit de oven, leg ze in een kom met vershoudfolie en laat even stomen. Verwijder de pellen eenmaal voldoende afgekoeld.
-
- 50 g walnoten
- 1 tl tomatenpuree
- 1 teentje verse knoflook
- 1 tl harissa
- 1 tl komijnpoeder
- 0,5 tl kaneelpoeder
- 1 tl sumak
- 1 tl granaatappelmelasse, optioneel
Doe de gepelde paprika in een blender, samen met de noten en de knoflook. Blits even zodat ze fijner zijn. Voeg de kruiden, tomatenpuree en eventueel granaatappelmelasse toe. Mix nu tot een glad mengsel.