Stoofpotje van pompoen, saffraan en koraallinzen

Stoofpotje van pompoen, saffraan en koraallinzen

Dit stoofpotje van pompoen, saffraan en koraallinzen zal de keuken heerlijk doen ruiken, en de gasten aan tafel houden.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Bereidingsstappen

  1. Schil de pompen en aardappels. Snij beiden in blokjes van ongeveer 2 cm.

  2. Schil en versnipper de ui en teentjes knoflook.

  3. Plaats een stoofpot op het vuur en stoof de ui en knoflook aan tot de ui glazig is.

    Voeg de blokjes pompoen en aardappels. Bak een 5 tal minuten aan.

  4. Blus met de witte wijn.

  5. Voeg de saffraan en paprikapoeder toe, roer goed door. Laat enkele minuten sudderen tot de alcohol van de wijn is uitgekookt.

  6. Voeg de linzen en kippenbouillon toe. Laat koken tot de aardappels gaar zijn, ongeveer een kwartier. Als het stoofpotje te droog wordt, dan kun je wat extra kippenbouillon toevoegen.

    Plet enkele aardappels om het stoofpotje in te dikken indien het resultaat te vloeibaar zou zijn naar je smaak.

  7. Breng op smaak met peper en zout.

Recepten met keukenzout