Stoofpotje van pompoen, saffraan en koraallinzen
Dit stoofpotje van pompoen, saffraan en koraallinzen zal de keuken heerlijk doen ruiken, en de gasten aan tafel houden.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 600 g aardappels
- 800 g muskaatpompoen
- 1 ajuin
- 1 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 120 ml witte wijn, droog
- 0,25 tl saffraandraadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 500 ml kippenbouillon
- 200 g koraallinzen
- keukenzout
- zwarte peper
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 600 g aardappels
- 800 g muskaatpompoen
Schil de pompen en aardappels. Snij beiden in blokjes van ongeveer 2 cm.
-
- 1 el olijfolie
Plaats een stoofpot op het vuur en stoof de ui en knoflook aan tot de ui glazig is.
-
Voeg de blokjes pompoen en aardappels. Bak een 5 tal minuten aan.
-
- 120 ml witte wijn, droog
Blus met de witte wijn.
-
- 0,25 tl saffraandraadjes
- 1 tl paprikapoeder
Voeg de saffraan en paprikapoeder toe, roer goed door. Laat enkele minuten sudderen tot de alcohol van de wijn is uitgekookt.
-
- 500 ml kippenbouillon
- 200 g koraallinzen
Voeg de linzen en kippenbouillon toe. Laat koken tot de aardappels gaar zijn, ongeveer een kwartier. Als het stoofpotje te droog wordt, dan kun je wat extra kippenbouillon toevoegen.
-
Plet enkele aardappels om het stoofpotje in te dikken indien het resultaat te vloeibaar zou zijn naar je smaak.
-
Breng op smaak met peper en zout.