Basisrecept pizzadeeg
Lekker pizzadeeg maak je eenvoudig zelf, dit recept zorgt voor de klassieke Italiaanse smaak met stevige korst.
Ingrediënten
Voor ongeveer 3 porties van 200g
- 350 g broodbloem
- 10 g keukenzout
- 1 g instant gist
- 230 g water, voor 65% vochtigheid
- tarwebloem
- 3 tl olijfolie
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 350 g broodbloem
- 10 g keukenzout
Meng de droge ingrediënten door elkaar.
-
- 1 g instant gist
- 230 g water, voor 65% vochtigheid
Los de gist op in het water, en meng door de droge ingrediënten tot een plakkerig deeg.
-
Kneed het deeg voor een kwartier tot een glad oppervlak en tot het deeg stevig aanvoelt en terugspringt wanneer je er met je vinger op drukt.
-
Dek het af met vershoudfolie zodat het niet uitdroogt en laat het 2h rijzen op kamertemperatuur.
-
Bestuif een werkblad met bloem en stort het gerezen deeg uit. Laat het deeg een kwartiertje afgedekt rusten.
-
Verdeel het deeg in porties van 200g. Vorm een deegbal van elke portie.
-
- 3 tl olijfolie
Zet voor elke deegbal een kommetje klaar en doe er een theelepel olijfolie in. Leg een deegbal in elke kom en draai in de olijfolie. Bedek elke kom zodat het deeg niet uitdroogt.
-
Laat het deeg nu 2-4 uur rijzen. Deeg dat je na het rijzen niet onmiddellijk zal gebruiken kan nog enkele dagen in de koelkast bewaard worden.