Eenvoudige slasoep

Eenvoudige slasoep

Kropsla is veel veelzijdiger dan je op het eerste gezicht zou denken. Heb je bijvoorbeeld al eens slasoep geprobeerd?

Bereidingsstappen

  1. Trek de bladen van de krop los, en was ze goed in ruim koud water. Zwier ze droog en snij de bladen dan in grote sukken.

  2. Schil en snij de ui grof.

  3. Snij het groene en stugge gedeelte van de prei af. Je kunt dit groen eventueel in de bouillon gebruiken, indien je besluit de bouillon zelf te maken. Snij de prei in de lengte doormidden en snij in stukken van een centimer. Was de prei in ruim water zodat er geen aarde in de groente achterblijft.

  4. Plaats een ruime soeppot op een matig vuur met wat olijfolie. Fruit de ajuin en de prei glazig.

    Voeg de sla toe en fruit al roerend enkele minuten mee.

  5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

  6. Schil de aardappel en snij in blokjes in de soep. Dit zorgt dat de soep kan binden en dus voor een steviger resultaat.

    Kook de soep minstens tot de aardappel met een vork kan worden geplet, ongeveer 20 minuten. Je kunt soep altijd langer koken, dit zal meer smaak uit de groenten trekken.

    Mix de soep, als de soep op dit punt te dik wordt kun je nog wat bouillon toevoegen tot de gewenste dikte.

  7. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

    Breng de soep nog even terug tot het kookpunt.

Recepten met olijfolie