Wortelloofsoep
Veel mensen smijten het loof van wortels weg, maar wist je dat je er heerlijke soep van kunt maken?
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 300 g wortels
- 1 aardappel
- 1 prei
- 1 ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 300 g wortelloof
- 20 g boter
- 1 el olijfolie
- 1 tl harissa
- 1,5 l groentenbouillon
- zwarte peper
- keukenzout
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 300 g wortelloof
Snijd het onderste derde van het loof af, deze steeltjes zijn te bitter om hier te gebruiken. Pluk de blaadjes van de stelen en was alles grondig en hak fijn.
-
- 1,5 l groentenbouillon
- zwarte peper
Giet de groentenbouillon over de groenten, kruid met peper en laat een half uurtje doorkoken tot alle groenten zacht geworden zijn.
-
Mix de soep fijn en kruid bij met peper en zout indien nodig.