Wortelloof pesto met walnoten
Smijt je wortelloof niet weg, maar maak er gewoon pesto van! Smeer de pesto op een broodje of meng ze door wat pasta voor een snelle zero waste lunch.
Ingrediënten
Voor ongeveer 400 g
- 40 g walnoten
- 40 g cashewnoten
- 150 g wortelloof
- 70 g parmigiano Reggiano
- 120 ml olijfolie
- keukenzout
- zwarte peper
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 40 g walnoten
- 40 g cashewnoten
Rooster de noten in een pan en laat even afkoelen.
-
- 150 g wortelloof
Was het wortelloof grondig in ruim water en ververs regelmatig het water. Draai het loof droog in een slazwierder. Dit vermijdt teveel vocht in de pesto. Snij het wortelloof grof om het straks gemakkelijker te kunnen mixen.
-
Pulseer de noten en het wortelloof in een foodprocessor.
-
- 70 g parmigiano Reggiano
- 120 ml olijfolie
- keukenzout
Rasp de kaas en voeg toe aan de pesto. Laat de foodprocessor draaien en giet de olijfolie door het mengsel. Als je de pesto te droog vindt, kun je er nog wat extra olijfolie aan toevoegen.
-
Breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
Bewaren
Je kunt pesto tot 10 dagen in de koelkast bewaren indien ze beschermd is tegen de lucht. Doe de pesto in een kom en vlak het oppervlak af. Breng een laagje olie aan op de pesto en leg eventueel vershoudfolie op de olie om ze van de lucht af te scheiden.