Zalmfilet in papillot met mediterraanse groenten
Papillot klinkt zeer chique, maar eigenlijk is de techniek waar vis met groenten in een pakketje gestoomd wordt zeer eenvoudig. Probeer het zelf met een zalmfilet en mediterraanse groenten.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 4 wortels
- 2 paprika's
- 2 courgettes
- 200 g lente-uitjes
- 50 g peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 2 teentjes peterselie
- 50 ml citroensap
- peper
- keukenzout
- 600 g zalmfilets, ontveld, in porties van 150 g
- 4 el witte wijnazijn
Allergie informatie
Bereidingsstappen
-
- 4 wortels
- 2 paprika's
- 2 courgettes
Schil de wortels en snij in fijne staafjes. Snij de paprika en courgette in blokjes.
-
- 200 g lente-uitjes
Snij de lente uitjes in stukjes.
-
- 50 g peterselie
Versnipper de peterselie
-
- 2 teentjes knoflook
Doe wat olijfolie in een pan, eens de olijfolie heet is voeg je de groenten toe. Knijp er de knoflook in en roer goed door. Laat een 5 tal minuten garen.
-
- 2 teentjes peterselie
- 50 ml citroensap
- peper
- keukenzout
Zet het vuur af, voeg citroensap toe en roer de lente uitjes en versnipperde peterselie door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
-
- 600 g zalmfilets, ontveld, in porties van 150 g
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
-
Maak de papillotten: leg per persoon een vel bakpapier klaar. Lepel wat groenten in het midden van het bakpapier en leg een stuk zalmfilet op de groenten. Lepel een lepel witte wijnazijn over de vis. Kruid de vis met peper en zout. Pak de papilots in door het bakpapier langs 2 kanten in te vouwen en de uiteinden dicht te knopen met keukentouw.
-
Leg de papilotten op een bakplaat en plaats ze voor 20 minuten in de op 180 °C voorverwarmde oven.