Notenburgers
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 burgers
- 50 g hazelnoten
- 50 g walnoten
- 50 g cashewnoten
- 75 g havermout
- 1 el harissa
- 1 teentje knoflook
- 20 g peterselie
- 60 g emmentaler, gemalen
- 2 el olijfolie
- 1 ei
- 1 tl keukenzout
- 75 ml water
- 50 g paneermeel
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 50 g hazelnoten
- 50 g walnoten
- 50 g cashewnoten
- 75 g havermout
Maal de noten en het havermout in een foodprocessor tot een grof meel.
-
- 1 el harissa
- 1 teentje knoflook
- 20 g peterselie
- 60 g emmentaler, gemalen
- 1 el olijfolie
- 1 ei
- 1 tl keukenzout
Voeg het ei, de harissa, knoflook, olijfolie, peterselie en gemalen kaas toe aan het notenmeel. Voeg wat zout toe naar smaak. Pulseer de foodprocessor tot alles is gemengd.
-
- 75 ml water
Op dit punt is het mengsel waarschijnlijk nog te droog om burgers te maken. Voeg beetje bij beetje wat water toe en pulseer tussendoor tot het mengsel samen plakt. Verdeel het mengsel in porties van ongeveer 100 g.
-
- 50 g paneermeel
Vorm de porties tot burgers. Dit gaat gemakkelijker als je handen licht vochtig zijn. Doe de paneermeel in een plat bord. Leg elke burger in de paneermeel, schep er de paneermeel over en veeg het overbodige meel er voorzichtig af.
-
- 1 el olijfolie
Warm wat olijfolie op in een antikleefpan en bak de burgers enkele minuten op een matig vuur tot ze aan beide zijden goudbruin zijn.