Mokka chocolademousse
Dit chocomousse recept is zo eenvoudig, en doordat het geen eierdooiers bevat is dit het ideale dessert als je eiwitten over hebt.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 100 ml koffie
- 200 g pure chocolade
- 3 eiwit
- 40 g kristalsuiker
- 250 ml room 40%
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 100 ml koffie
- 200 g pure chocolade
Breng de koffie tot het kookpunt, haal van het vuur en laat er de chocolade in smelten.
-
- 3 eiwit
- 10 g kristalsuiker
Voeg wat suiker bij de eiwitten. Klop de eiwitten op in een zuivere vetvrije mengkom.
-
Meng de gesmolten chocolade voorzichtig door het eiwit.
-
- 250 ml room 40%
- 30 g kristalsuiker
Klop de room op met de resterende suiker. Klop tot 3/4 slag, iets minder dan echt slagroomschuim.
-
Meng de room voorzichtig door het chocolade mengsel.
-
Serveer in kleine schaaltjes, eventueel afgewerkt met wat chocolade schaafsel.