Ingrediënten
Voor ongeveer 400 g
- 150 g hazelnoten, gepeld
- 65 g bloemsuiker
- 35 g cacaopoeder
- 20 g kokosolie
- 5 ml vanille-extract
- 5 g keukenzout
- 100 g melkchocolade
- 70 ml water
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 150 g hazelnoten, gepeld
Rooster de hazelnoten goudbruin.
-
Doe de geroosterde hazelnoten in de foodprocessor. Pulseer deze tot de notenolie vrijkomt. Meng regelmatig met een lepel, want de gemalen hazelnoten gaan tegen de wand plakken. Je hoort uiteindelijk tot een glanzende en gladde massa te komen, dit kan gemakkelijk een tiental minuten duren. Laat de foodprocessor tussendoor even rusten als het te warm dreigt te worden.
-
- 65 g bloemsuiker
- 35 g cacaopoeder
- 20 g kokosolie
- 5 ml vanille-extract
- 5 g keukenzout
Laat de kokosolie smelten op het vuur of in de microgolf oven. Voeg de bloemsuiker, cacaopoeder, kokosolie, vanille extract en het zout toe. Meng dit alles verder in de blender.
-
- 100 g melkchocolade
Smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de microgolf. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de chocopasta in de foodprocessor en mix dit opnieuw tot alles goed gemend is.
-
- 70 ml water
Voeg het water in beetjes aan het mengsel toe en meng telkens even doorheen. Het mengsel zal eerst harder worden maar je krijgt snel een heel aangename vloeiende structuur. Stop op dat moment met mengen want als je verder gaat, zal de structuur terug verharden.
-
Giet de choco in een zuivere confituurpot en laat enkele uren opstijven in de koelkast.