Hummus met verse kruiden
Hummus komt oorspronkelijk uit de Libanese keuken, maar is heel populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Deze versie met verse kruiden is een heerlijk frisse en zomerse variant. Eet het op brood of als dip bij de aperitief.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 250 g kikkererwten
- 3 el tahini
- 3 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- 10 g verse basilicum
- 5 g verse munt
- 5 g verse koriander
- 3 el olijfolie
- 2 el water
- peper
- keukenzout
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 250 g kikkererwten
Laat verse kikkererwten 24h weken in zuiver water, kook ze daarna voor ongeveer een uur. Kikkererwten uit blik kun je onmiddellijk gebruiken. Was de kikkererwten en laat uitlekken.
-
- 3 el tahini
- 3 el citroensap
Combineer de tahini en citroensap in een foodprocessor. Laat een halve minuut mixen. Schraap de zijkant schoon en mix voor nog een halve minuut.
-
- 1 teentje knoflook
- 10 g verse basilicum
- 5 g verse munt
- 5 g verse koriander
Snij de look en verse kruiden fijn en voeg ze toe aan de mixer.
-
- 2 el olijfolie
Voeg de olijfolie toe en mix voor een halve minuut.
-
Voeg de kikkererwten toe en pulseer tot een fijne massa. Laat dan een halve minuut mixen tot de hummus dik en glad geworden is.
-
- 2 el water
Op dit punt is de hummus mogelijk nog te dik. Voeg lepel voor lepel wat ijskoud water toe terwijl de mixer draait tot de hummus de goeie consistentie krijgt.
-
Proef de hummus en voeg peper en zout naar smaak toe.
-
- 1 el olijfolie
Serveer op een plat bord met een goede scheut olijfolie.
Hummus bewaren
Je kunt hummus tot een week in een luchtdichte container in de koelkast bewaren.