Speculaaskoekjes

Speculaaskoekjes

Speculaas of speculoos zijn koekjes met een lange geschiedenis. Ze zijn met hun kruidige smaak vooral populair rond sinterklaas en kerstmis.

Ingrediënten

Voor ongeveer 40 koekjes

Allergie informatie

bevat melk bevat gluten

Bereidingsstappen

  1. Klop de boter zacht en doe de kandijsuiker erbij.

  2. Los het natriumbicarbonaat en bakpoeder op in het water. Voeg het toe aan het boter en suiker mengsel.

  3. Meng met een garde het zout, de kaneel en speculaaskruiden door het bloem.

    Meng de bloem met de kruiden door het boter en suiker mengsel.

    Vorm het deeg met de handen tot een rol, en wikkel in vershoudfolie. Laat enkele uren tot een nacht in de koelkast rusten.

    Warm de oven voor op 175 °C.

    Rol het het deeg uit tot maximaal een halve centimer dik. Druk koekjes uit het deeg en leg op een met bakpapier bekleede bakplaat.

    Bak de koekjes in een op 175 °C voorverwarmde oven voor 12 minuten.

    Laat de koekjes afkoelen en hard worden op een rooster.

    Eventueel kun je de koekjes versieren door ze in chocolade te doppen. Smelt hiervoor zwarte chocolade au bain marie en dop de koekjes in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade hard worden voor ze te serveren.

Recepten met speculooskoek

Recepten met bakpoeder