Zoet zanddeeg
Zanddeeg is een vast deeg dat snel klaar is. Dit recept voor zoet zanddeeg is ideaal als bodem voor fruittaarten. 400 gram van dit recept is genoeg voor een taartvorm van 28cm.
Ingrediënten
Voor ongeveer 400 g
- 120 g boter, koud en in blokjes
- 250 g tarwebloem
- 30 g cassonade
- 30 ml water, ijskoud
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 120 g boter, koud en in blokjes
- 250 g tarwebloem
Draai de bloem in een keukenrobot met menghaak, op de laagste stand of pulserend in een food processor. Voeg de blokjes koude boter één voor één toe aan het mengsel terwijl de machine draait. Meng tot het mengsel de consistentie van broodkruim heeft.
-
- 30 g cassonade
Meng de suiker beetje bij beetje door het bloem en botermengsel.
-
- 30 ml water, ijskoud
Voeg lepel per lepel ijswater door het mengsel terwijl de machine draait, tot het deeg samenkomt.
-
Neem het deeg uit de machine. Kneed en druk het tot een bal.
-
Wikkel de deegbol in vershoudfolie en leg het minstens een half uur in de koelkast