Zoete chilisaus
Deze heerlijke zoete chilisaus werkt ideaal als dip bij papadums, loempia's of springrolls
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 personen
- 2 spaanse pepers
- 3 teenjes knoflook
- 50 g kristalsuiker
- 200 ml water
- 1 limoen
- 1 el tomatenpuree
- 100 ml witte wijnazijn
- tl keukenzout
- 1 el maiszetmeel
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 2 spaanse pepers
- 3 teenjes knoflook
Snij de chilipepers en de look fijn. Probeer dit zo fijn mogelijk te doen.
-
- 50 g kristalsuiker
- 200 ml water
Zet de pan op een middelhoog vuur met het water en de suiker. Van zodra het water kookt, mag je de versneden pepers en look aan het suikerwater toevoegen.
-
- 1 limoen
- 1 el tomatenpuree
Pers het sap van de limoen uit in het mengsel en voeg de tomatenpuree toe. Laat dit alles enkele minuten inkoken.
-
- 100 ml witte wijnazijn
- tl keukenzout
Voeg de witte wijnazijn en het zout toe. Laat dit nog even koken tot de sterke azijngeur uitgekookt is.
-
- 1 el maiszetmeel
Los het maïszetmeel op in de saus, deze kan nu verder indikken. Net voordat de saus de gewenste dikte heeft, haal je deze van het vuur. De saus dikt nog een beetje verder in bij het afkoelen.