Brioche hamburgerbroodjes
Snij deze zachte maar stevige broodjes doormidden en maak hamburgers zoals je ze zelf graag hebt.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 broodjes
- 4 g instant gist
- 100 ml water, lauw
- 20 g kristalsuiker
- 250 g broodbloem
- 5 g keukenzout
- 25 g boter, op kamertemperatuur
- 50 ml volle melk
- 2 eieren
- tarwebloem
- 2 g sesamzaad
Allergie informatie
Bereidingsstappen
-
- 4 g instant gist
- 100 ml water, lauw
- 20 g kristalsuiker
Los de gist en de suiker op in het water. Laat enkele minuten staan tot het gaat schuimen. Als er geen schuim op ontstaat is de gist dood en dien je andere te gebruiken.
-
- 250 g broodbloem
- 5 g keukenzout
Zeef de bloem in een mengkom, voeg het zout toe.
-
- 25 g boter, op kamertemperatuur
- 25 ml volle melk
- 1 ei
Voeg het water met de gist toe aan de bloem. Voeg een ei, de boter en de melk toe.
-
Kneed het mengsel tot een zacht en plakkerig deeg. Dek de kom af en laat anderhalf uur op een warme, tochtvrije plek rijzen.
-
Kneed het gerezen deeg op een met bloem bestoven aanrecht en verdeel het in gelijke stukken van ongeveer 120 gram. Vorm deze stukken tot deegbolletjes en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Doe een klein beetje bloem op elk bolletje zodat de vershoudfolie niet zal plakken. Dek de bolletjes af met vershoudfolie en laat ze 45 minuten op een warme, tochtvrije plek rijzen.
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
- 1 ei
- 25 ml volle melk
Klop een ei los met wat melk. Borstel dit over de deegbolletjes.
-
- 2 g sesamzaad
Bestrooi de deegbolletjes met sesamzaad.
-
Bak de broodjes in het midden van de op 200 °C voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten tot goudbruin.
-
Plaats de broodjes op een rek en laat afkoelen tot kamertemperatuur.