Farfalle in spinazie mascarponesaus
Farfalle in spinazie mascarponesaus is in een wip gemaakt, populair bij kinderen en ideaal voor op een weekdag.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 150 g ajuinen
- 3 teentjes knoflook
- 25 ml olijfolie
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- 500 g spinazie
- 250 g mascarpone
- 500 g farfalle
- 25 g keukenzout
- zwarte peper
- keukenzout
- 50 g parmigiano Reggiano
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 25 ml olijfolie
Fruit de ui en knoflook in een sauteerpan met olijfolie tot de ui glazig is.
-
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- 500 g spinazie
Voeg de spinazie, de chilivlokken en het gerookte paprika toe. Stoof aan tot de spinazie gaar is
-
- 250 g mascarpone
Voeg de mascarpone toe en laat smelten op een laag vuur.
-
Mix het spinazie en mascarpone mengsel tot een saus.
-
- 500 g farfalle
- 25 g keukenzout
Kook de farfalle volgens de verpakking al-dente in gezouten water
-
Meng de fargalle door de spinaziesaus. Voeg een lepel pastawater toe en laat kort inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
-
- 50 g parmigiano Reggiano
Bestrooi met parmazaanse kaas en serveer.