Lasagne verde met mascarpone en kippengehakt

Lasagne verde met mascarpone en kippengehakt
Lasagne is echt comfort food, maar je kunt de smaken gemakkelijk afwisselen. Deze lasagne verde heeft lagen van kippengehakt in tomatensaus en van spinazie met mascarpone.

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 porties

Allergie informatie

bevat melk

Bereidingsstappen

  1. Versnipper de ajuin en hak de knoflook fijn.

  2. Fruit de ui en knoflook in een stoofpot met olijfolie tot de ui glazig is.

  3. Voeg de harissa en het kippengehakt toe aan de pot. Bak het gehakt tot rul en goudbruin gekleurd.

  4. Blus het gehakt met rode wijn. Laat de alcohol uitkoken.

    Warm de oven voor op 180 °C.

  5. Voeg tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout.

    Breng de saus aan de kook en laat een half uur sudderen op een zacht vuur.

  6. Doe de mascarpone en spinazie in een sauteerpan. Laat de spinazie ontdooien en de mascarpone smelten op een zacht vuur onder gesloten deksel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout naar smaak.

  7. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

  8. Bouw de lasagne laagjes op in de ovenschaal. Start met een dunne laag tomatensaus. Bedek de saus met lasagnebladen, lepel hier de spinazie mascarpone saus over, dan opnieuw lasagnebladen. Doe dit nog 2 keer (hou de lagen dun!) en eindig met de spinazie mascarpone saus.

  9. Bestrooi de lasagne met een laag gemalen kaas.

    Bedek de lasagne met aluminiumfolie. Plaats de lasagne in de op 180 °C voorverwarmde oven voor 30 minuten.

    Verwijder de aluminiumfolie en hou de lasagne nog 10 minuten in de oven tot de gemalen kaas goudbruin kleurt.

Recepten met knoflook