Lasagne verde met mascarpone en kippengehakt
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 1 ajuin
- 3 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 1 el harissa
- 400 g kippengehakt
- 100 g rode wijn
- 400 g tomatenblokjes
- 70 g tomatenpuree
- 1 el gedroogde oregano
- zwarte peper
- keukenzout
- 500 g spinazie, diepgevroren
- 250 g mascarpone
- nootmuskaat
- 400 g lasagnebladen
- 100 g emmentaler, gemalen
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 2 el olijfolie
Fruit de ui en knoflook in een stoofpot met olijfolie tot de ui glazig is.
-
- 1 el harissa
- 400 g kippengehakt
Voeg de harissa en het kippengehakt toe aan de pot. Bak het gehakt tot rul en goudbruin gekleurd.
-
- 100 g rode wijn
Blus het gehakt met rode wijn. Laat de alcohol uitkoken.
-
Warm de oven voor op 180 °C.
-
- 400 g tomatenblokjes
- 70 g tomatenpuree
- 1 el gedroogde oregano
- zwarte peper
- keukenzout
Voeg tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout.
-
Breng de saus aan de kook en laat een half uur sudderen op een zacht vuur.
-
- 500 g spinazie, diepgevroren
- 250 g mascarpone
- nootmuskaat
- zwarte peper
- keukenzout
Doe de mascarpone en spinazie in een sauteerpan. Laat de spinazie ontdooien en de mascarpone smelten op een zacht vuur onder gesloten deksel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
-
- 1 el olijfolie
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
-
- 1 el olijfolie
- 400 g lasagnebladen
Bouw de lasagne laagjes op in de ovenschaal. Start met een dunne laag tomatensaus. Bedek de saus met lasagnebladen, lepel hier de spinazie mascarpone saus over, dan opnieuw lasagnebladen. Doe dit nog 2 keer (hou de lagen dun!) en eindig met de spinazie mascarpone saus.
-
- 100 g emmentaler, gemalen
Bestrooi de lasagne met een laag gemalen kaas.
-
Bedek de lasagne met aluminiumfolie. Plaats de lasagne in de op 180 °C voorverwarmde oven voor 30 minuten.
-
Verwijder de aluminiumfolie en hou de lasagne nog 10 minuten in de oven tot de gemalen kaas goudbruin kleurt.