Spruitjes tortelinni met curry mascarponesaus
Bah spruitjes! Niet met dit recept, deze currysaus met spruitjes is de manier om moeilijke eters op andere gedachten te brengen.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 1000 g spruiten
- 30 g keukenzout
- 4 l water
- 1 ajuin
- 4 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 0,5 tl currypoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 0,5 tl harissa
- 50 ml witte wijn, droog
- 500 g mascarpone
- 500 g spinazie ricotta-tortellini
- peper
- keukenzout
- chilivlokken
Allergie informatie
Materiaal
Bereidingsstappen
-
- 1000 g spruiten
- 15 g keukenzout
- 2 l water
Kuis de spruitjes en snij telkens in twee. Kook de spruitjes in ruim gezouten water voor 10 minuten.
-
- 1 el olijfolie
Plaats een sauteerpan met wat olijfolie op medium vuur. Voeg de ajuin en knoflook toe en bak tot de ajuin glazig wordt.
-
- 0,5 tl currypoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 0,5 tl harissa
Voeg de kruiden & harissa toe, roer goed en bak een minuutje verder.
-
- 50 ml witte wijn, droog
Blus de ajuin met wat droge witte wijn, laat de alcohol uitkoken.
-
- 500 g mascarpone
Voeg mascarpone toe en laat smelten op een laag vuur.
-
- 500 g spinazie ricotta-tortellini
- 15 g keukenzout
- 2 l water
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verse tortellini kook je voor een 4 tal minuten.
-
Meng de gekookte spruitjes en tortellini door de mascarpone saus. Roer voorzichtig door.
-
Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat chilivlokken.