Zomerse pastasaus van trostomaatjes
Geniet van deze heerlijke pastasaus met trostomaatjes op spaghetti of gebruik ze als een laag in je volgende lasagne.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 porties
- 1 sjalot
- 4 teentjes knoflook
- 20 g boter
- 1 el olijfolie
- 500 g kerstomaten
- 70 g tomatenpuree
- 1 el harissa
- keukenzout
- 100 ml rode wijn
- 2 laurierbladeren
- 2 takjes verse rozemarijn
- 100 ml room
Allergie informatie
Bereidingsstappen
-
- 500 g kerstomaten
Leg de tomaten aan de tros in de kookpot op een laag vuur. Laat ze enkele minuten bakken onder gesloten deksel.
-
- 70 g tomatenpuree
- 1 el harissa
- keukenzout
Voeg de tomatenpuree, de harissa en zout naar smaak toe. Roer even om en laat enkele minuten verder bakken.
-
- 100 ml rode wijn
Blus met rode wijn, laat de alcohol uitkoken op zacht vuur.
-
- 2 laurierbladeren
- 2 takjes verse rozemarijn
Vis de tomatentrosjes uit de saus en druk de tomaatjes plat. Voeg laurier en rozemarijn toe en roer om.
-
Laat de saus onder gesloten deksel een half uurtje sudderen op laag vuur.
-
- 100 ml room
Vis de laurier en rozemarijntakjes uit de saus. Voeg vlak voor het serveren de room toe. Roer tot de room volledig in de saus vermengd is.