Quiche met broccoli, gerookte zalm en boursin kaas
Een quiche is een in oorsprong Franse hartige taart. Quiche kun je zowel warm als koud serveren, wat het ideaal maakt om restjes als lunch te gebruiken. Geniet van deze variant met broccoli, gerookte zalm en boursin kaas.
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 personen
- 230 g bladerdeeg
- 300 g broccoli
- 10 g keukenzout
- 4 eieren
- 200 ml room
- 150 g boursin kaas
- 1 el zwarte peper
- 200 g gerookte zalm
Allergie informatie
Bereidingsstappen
-
- 230 g bladerdeeg
Leg het deeg op bakpapier in een taartvorm, prik enkele gaatjes in het deeg. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm met bakparels. Leg de vorm in een op 180 °C voorverwarmde oven, en bak voor 15 minuten.
-
Verwijder de bakparels met het bakpapier. Bak het deeg zo nog 5 minuten verder in de oven. Laat even afkoelen.
-
- 300 g broccoli
- 10 g keukenzout
Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli een vijftal minuten in licht gezouten water.
-
- 4 eieren
- 200 ml room
- 150 g boursin kaas
- 1 el zwarte peper
Breek de eieren in de room. Verkruimel de boursin kaas hierin. Klop het mengsel goed doorheen zodat de kaas bijna volledig lijkt te zijn opgelost. Breng op smaak met zwarte peper.
-
- 200 g gerookte zalm
Verpreid de broccoli over de bodem van het gebakken bladerdeeg. Versnij de zalm in hapklare stukjes en verdeel over de broccoli. Giet het eierroom mengsel over de broccoli.
-
Bak de quiche nog 30 minuten verder in de oven op 180 °C, tot de vulling stevig is en begint te kleuren.